Lyckad migrering till ny MA-plattform för Mercedes-Benz

Martin Stenke
October 2, 2021

Vi har haft förmånen att arbeta med ett av världens bästa bilföretag under ett par års tid, Mercedes-Benz. Det senaste större projektet är migrering och uppstart av Salesforce Marketing Cloud (marketing automation-plattform), där vi har stöttat den lokala organisationen i Sverige och Danmark.

’Leverabler har varit allt från att säkerställa data, bygga templates och migrera alla kundresor från tidigare system’, säger Jonas Hyse, teknisk projektledare på Infunnel.

Vad tycker du är den främsta skillnaden mellan ett migrationsprojekt och att börja från början?

Rent konkret är den största skillnaden att du troligtvis har ett flertal kampanjer igång och att du har kunddata att ta hänsyn till. Detta kräver att du gör ett gediget förberedande arbete som inte ska underskattas. Det är viktigt att dels göra en kampanjanalys för att få en bra översikt, men också att du tar hänsyn till befintlig kunddata och dokumentera vilka formulär eller andra integrationer som görs med ditt marketing automation-system idag.

Inför migreringsprojektet kan du med fördel också kolla på trender i tidigare utskick och med hjälp av en analys av statistiken passa på att förbättra kampanjerna något.

Med en kampanjöversikt och datamodell över vilken kunddata som används i befintliga kampanjer tillsammans med en väl dokumenterad lista över vilka formulär och andra tekniker som finns integrerade är du väl förberedd och redo att ta dig an ett migrationsprojekt.

Det här fick kunden:
  • En gedigen kartläggning av befintliga kampanjer, datamodell, formulär, kunddata, m.m. inför migrering
  • Smidig förflyttning av pågående kampanjer, med alla dess komponenter, samt optimering baserat på tidigare data
  • Rådgivning och stöd inför, under och efter migreringsprocessen