Under lång tid har Microsoft saknat en pusselbit i sin Dynamics 365 svit, nämligen Marketing Automation. Många har provat den enkla modul som funnits i CRM-delen, men blivit besvikna på dess begränsningar. Andra har valt andra plattformar. Nu är det slut på väntan. Nu finns Microsoft Dynamics 365 Marketing!

Vad innehåller Dynamics 365 Marketing?

Det korta svaret – en fullvärdig MA-plattform fullt integrerad med övriga delar inom Microsoft Dynamics 365, i synnerhet då CRM delen, Microsoft 365 Dynamics Sales. Det är ett gemensamt gränssnitt, och känslan är att det är två sidor av samma mynt. Många andra leverantörer som valt att köpa in och integrera har ett bra bit kvar dit.

Samma databas

Ja, självklart. Och där försvann en himla massa onödig integration som du måste göra med de flesta konkurrerande system. Marknad och sälj delar data sömlöst, och varför inte koppla på kundservice direkt?

Lead Scoring

En enkel Lead Scoring funktion gör det lätt att skilja agnarna från vetet, kalla leads från varma. Tack säger förhoppningsvis säljorganisationen. Över X poäng? MQL!

Visuell editor för flöden/kundresor

Sjävklart har Microsoft byggt en visuell editor för att bygga logiska flöden/kampanjer. Det ger överblick och gör det lätt att bygga, bygga om, förbättra och spara bra kampanjflöden som mallar.

Mail & SMS

Här hittar vi en modern och dynamisk editor för att skapa mail baserat på utvalda mallar. De olika blocken kan återanvändas och kombineras på många olika sätt. Och javisst, det går att skicka SMS också.

Eventhantering

En separat eventmodul gör det enkelt att hantera webinars eller seminarier med utskick och uppföljning före, under och efter ett event. Självklart finns kopplingar till Teams om det är online.

Linkedin

Just det! Linkedin ägs ju av Microsoft så att driva leads från Linkedin blir här en barnlek, och kopplingen ingår som en standardkomponent.

Rapporter & Dashboards

Självklart finns det ett antal färdiga dashboards att börja använda direkt, men möjligheten finns också att utöka med Microsoft Power BI och få ett fullfjädrat BI för att kombinera och visa upp både marknads. sälj- och affärsdata.

Vi på infunnel kommer löpande att fortsätta informera om produkten, bjuda in till demos, och har redan nu skruvat in Microsoft Dynamics 365 Marketing till flera kunder. Hör av er till oss så kan vi berätta mer, visa och förklara.